Followers

Friday, July 8, 2011

3rd Anniversary..

As Salam..Hai semua...mari dekat...mari dekat...

3 hari lagi aku dah 3 thn nikah dgn Safri Bin Sofyart..pagi tadi en asben tanya nak apa hadiah?..demi melaksankan wishlist aku..aku mintak mesin jahit...dapat ke? tengok je nanti..memandangkan minggu nie ada BERSIH makanya mungkin miggu depan kot gi cari mesin jahit tu..

aku rasa 1 thn juga aku kata nak beli mesin jahit nie..en asben tak bagi, dia kata nanti guna 1 thn 1 kali sahaja. tapi agaknya dia tengok kesungguhan aku(sungguh2 ke aku ni?hehehehe) sungguh2 abg..dia bagi aku beli..tapi aku tak beli2 lagi. sebab kak zura(geng opis) ada bagi mesin jahhit dia, tapi kena baiki dulu..kos baki 170++, aku kira2 baik aku beli baru kot.

kak zura, rupanya da hikmah saya tak baiki mesin tu..sebab en asben nak belikan..harap2 dia beli, saya tak yah tambah duit...mula2 dulu dia kata kalau dia belikan sebagai hadiah anniversary..tu hadiah tok 1 dekad..ada ke patou..tp tak beli lagi..cakap dan cakap bodek dan bodek..

aku harap impian aku nak ada mesin jahit sendiri terlaksana..

tapi nak beli yang SINGER ke BROTHER?

ada sape2 boleh bagi pendapat tak?





SINGER

BROTHER

6 comments:

Amiizaa2001 said...

happy anniversary buat yati+hubby, semoga kekal hingga keakhir hayat:):)


muaaaaaaaaaaaaahh dari akak:)

Azian & Zaini said...

wah!!!!Hepi anniversary!!!

kalau aku better amik singer, mak aku yang amik upah jahit tu pun asyik guna jenama singer je...ok la kot

aboyandnick said...

http://dapurbujang-aboyandnick.blogspot.com/2011/07/persoalan-tentang-terjemahan-bahan.html

Yaati Nor said...

Kak mieja : terima kasih kak

yan : terima kasih..betul ke ok singer yek..tp org kedai tu kata singer skrg spare part dia China punye je..Brother tu betl japang..

Aku Ibu Muda said...

kak..beli la JANOME punya...hihi

leh datang belajar free..pakej sekali besi mesin tu...kt bandar puteri puchong ni HQ dia :)

Mila@Rimbun said...

salam yati... dah jumpa pon blog yati.. akak nak bg token of appreciation as a 200th follower kat yati.. nnt bg alamat yer.

regarding brother or singer, akak prefer lg brother. akak dah guna NV50 ni for abt 3 yrs, takde pon meragam, service sendiri jer.
apa2 pon depends on cara kita guna kut, My first machine dulu jenama ACME, kiranya jenama cap kapak jer, pon masih ada, after 8 years baru akak service, now dah almost 10 yrs umurnya, adik akak yg pakai n masih ok...