Followers

Friday, November 9, 2012

Cerita besalin lagi - kisah Ummar

As Salam..Hai semua...mari dekat...mari dekat...

Aku rasa aku tak cite lagi kat blog @ diari maya aku nie..lepas aku  besalin ari tu, aku dapat berita sedih..tapi aku cool je macam air batu dan blur2 gak terima berita tu..

sejak dari aku ngandungkan Ummar, memang En asben nak amikkan insurans untuk baby dalam perut masa tu ..aku memang rasa perlu ambil dah, ada terdetik perlu sangat ambil masa ngandung..Tapi En asben tak buat keputusan nak ambil masa aku ngandung..

Untuk zahra kami amik Pru BSN ke lebih kurang gitu la..amik kat member poli aku..memang best la kak bai jual insuran..Sampai En asben yang ajar dia macam mana nak kira..lawak kak bai..takpe2 belaja..hihihih ni blog dia..nama baizura..aku sejak poli panggil kak bai, tak leh nak tukar..hehehehe..tapi PR kak bai memang bagus..

tak silap aku hari ke dua atau hari ketiga nak balik tu tu..doktor kanak-kanak  kata jantung Ummar ada dengar sesuatu yang pelik..ada bunyi macam ada angin kat jantung dia..aku pun blur je dgr..so, doktor referkan baby aku kat Hopital sunway..sebab apa doktor dengar details sangat dia kata Ummar dah termakan taik..sebab tu dia monitor pernafasan Ummar dan lain-lain lagi..

lepas seminggu usia Ummar kami gi cek jantung dia memang confirm Ummar punye jantung ada lubang sebesar 3mm, dan salur jatung Ummar masa tu 6.++mm mcm tu..Alhamdulillah dengan keputusan yang aku dapat tu aku tabah dan kuat..aku tak nangis pun..tapi masa doktor scan tu aku rasa air mata aku bergenang..

tapi masa 2 bulan gi cek, lubang pada jantung Ummar dah menggecil 2.++mm..Alhamdulillah nanti bulan jan 2013 kena gi cek lagi pada masa tu umur Ummar 6 bulan..risau sangat..En Asben mengharap sangat Ummar boleh amik insurans..Kesian Ummar bam bam tu..Aku tak rasa pun anak aku tu ada masalah jantung..sebab dia sangat aktif dan bam bam...ibu sayang Ummar ibu harap Ummar cepat sembuh..

Kawan-kawan tolong doakan sekali umtuk Ummar supaya dia cepat sembuh..

cak!

4 comments:

Azian & Zaini said...

Ya Allah...Sabar ti, aku doakan semoga ummar di jauhkan dari sakit-sakit yang bahaya tu..

nur said...

Setahu akak, banyak kes yang lubang tu akan tertutup sendiri bila bayi semakin membesar... Insya Allah, semoga Ummar pun berada dalam kelompok yg sama.. mama jgn risau2 tau... doa byk2 :)

Yaati Nor said...

k/nur :haah doktor pun kata lubang tu akan tertutup sendiri..tp kami kena gi cek up pada waktu yg doktor tetapkan..
yan :tq yan

NoEn said...

moga umar cepat sembuh