Followers

Tuesday, December 4, 2012

Tadika Zahra

As Salam..Hai semua...mari dekat...mari dekat...

Tahun depan aku dan En Asben buat keputusan nak sekolahkan Zahra ke sekolah Tadika. Kat area Puchong segala tok nenek tadik berlambak-lambah kat Puchong tu..Aku berada diarea Puchong Utama.

Berikut Tadika yang berada sekitar Puchong Utama.
  1. Genius Aulad, Taman Tasik Prima
  2. CIC, Taman Tasik Prima
  3. CIC, Puchong Utama
  4. Smart Soleh, Tak pasti lokasi dia kat mn tp nampak Baner dia
  5. PASTI, tak pasti kat mn lokasi sbb tak gi
  6. Lil Caliph, Tadika Nur Islah Taman meranti Jaya
Byk lagi sebenarnya..aku tak Listkan sebab yang lain-lain tu aku tak servey sangat..

  1. taska yang dipilih kita tengok silibus dia. Kalau aku , aku tak nak tadika yang ada home work bagai la..Zahra baru 4 thn aku anta sekolah sebab nak bagi dia belaja sikit-sikit, kalau dia dapat banyak lagi bagus. cepat pandai..
  2. Tadika tu mesti ada taska sekali,atau blh amik waktu ptg.. sebab tak nak Zahra turun naik bas.Kesian dia baru 4 thn petit pulak tu badan dia..naik kete sendiri pun terkial-kial. mcmn nak naik van..huhuhu
  3. kalau boleh nak yg atas tanah, sebab umah dah atas langit, balik jumpah tanah kejap je, kat sekolah tak jumpa tanah jugak..Anak peraq kot kalau jumpa tanah..hahahha anak2 aku la tu...hihihih kesian..Tapi dah servey CIC Puchong Utama yang atas tanah, Menarik tapi Enviroment sanagt la daif..sebab CIC tu CIC paling lama 10 thn u..Yuran sebulan tok sehari pun Agak mahal RM500++
Dan sebulat suara, kami gi open day Lil Caliph Tadika Nur Islah Taman Meranti Jaya..Dan Daftarkan Zahra kat sekolah tu.Tadika tu baru u.Zahra dan kawannya nanti adalah 1st batch sekolah tu..ok la sekolah baru ofkos enviroment dia cantikkan..beralatan semua baru..Untuk pengetahuan ibubapa Tadika Nur Islah ni Guna sistem pembelajaran Lil Caliph..

Yang paling-paling sangat-sangat terasa..Aku sangat berdebar-debar zahra nak ke sekolah..huhuhuhu..Korang rasa macam mana ye anak nak sekolah..huhuhuh

4 comments:

Nooona-KuRaMuRa said...

sebulan brape yuran dia kak?nak tau gak..persediaan untuk masa hadapan..hehehe

Azian & Zaini said...

wah...aku merancang nak hantar amar pergi tadika bila dah umur 4 tahun nanti...sekarang pun dah mula mencari

Yaati Nor said...

yan : haah zahra thn depan 4 tahun.
Nooona-kuramura : klu sampai ptg untuk tadika lil caliph tu 300++ juga sebulan tak ingat bape balik kena tgk balik..

nur said...

salah satu pengalaman paling manis, kan bila anak dah nak mula sekolah :)
Kdg2 parent yg terlebih excited, hehehhe