Followers

Wednesday, October 24, 2012

Susu ibu

As Salam..Hai semua...mari dekat...mari dekat...

Sekarang Ummar dah nak bulan..masa mula-mula masuk keje sehari 2 kali aku pum kat opis dapat 3 botol..tapi sekrang dapat 2 botol je...shoot 1 botol sedih la..macam mana nak buat yek..kasi hormon betul..aku rasa sebab aku dah period kot..Bendera jepun tu kuar 20/10/2012 yang lalu..

macam mana ye nak maintain susu badan kita..harap-harap kawan2 boleh bg cadangan..

5 comments:

NoEn said...

kalau period mmg biasa production slow sket
keje sampai kul brp?
kalau nk maintainkan amount yg sama, better pam 3x..w/pun sikit setiap kali pam tp percayalah bila kita total akn jadi banyak

Yaati Nor said...

tu la psl..saya keje dari 8.30-5.15..saya pump 2 kali pagi kol 10 dan ptg kol 3/4 12.30 gi taska..tu la tp rasa short dari baru2 keje dulu

nur said...

biasa supply bergantung pada demand, kena banyakkan direct bf semasa bersama bayi.. mungkin boleh juga cuba power pumping :)

Akak dulu suka makan lobak putih+horlick+longan kering+kurma utk tambah susu

Azian & Zaini said...

dah slow ke ti? ehm....setahu yan demand and supply tu penting. Lagi 1 selalu kosongkan breast kan...hehehe tak apa insyaallah ada rezeki nanti

Yaati Nor said...

yan:haah supply dan demand..ummar pas balik umah dia tido dari magrib sampai aku tido..tu yg short tu..mgkn sbb tu ko..skrg nie aku tgh usaha klu dia tido kena pump..huhuhuh