Followers

Tuesday, October 16, 2012

Review - Spectra 3 Breastpump

As Salam..Hai semua...mari dekat...mari dekat...

Untuk pegetahuan kawan-kawan dalam usia Ummar 3 bulan 1 minggu ++ ni, aku masih Fullubreasfeed kan Ummar. Untuk buat stok aku guna pum Spectra 3. Bagi aku pump nie sangat bagus dan membantu aku. Tapi Jauh dilubuk hatiku kalau ada duit lebih nak juga merasa Madela Pump In Advance..hehehe tapi tu mungkin angan-angan je kot..hihihih

Tapi kalau ada sape nak bag pinjamkan Madela PISA tu bagus jugak..Tapi sape-sape ada kat luar negara boleh dapat murah ke, Bawah 1k..memang rasa nak beli..hihihi..

Spectra 3 ni dah 2 kali aku pakai..Dulu masa zahra pinjam Kak Awin punye (member opis) sangat membantu untuk Fully 1 thn 2 bln Bfkan zahra..Lepas dia besalin nak ke 2 aku pualangkan..Bila nak lahirkan Ummar En Asben Belikan aku Spectra 3 Amazingmom set..Tu pun sebab masa Zahra dulu aku bersungguh-sungguh(tu En Asben Yang cakap ye) aku seronok sangat..Ada peluang aku buat stok masa dalam pantang..



Untuk set yang aku beli aku beli yang double pumping..memang sesuai..sekali aku pum kat opis selalu 15 minit. Untuk badan aku kadang-kadang aku boleh dapat 8 oz kadang dapat 4 oz je..tu semua bergantung kat badan..Bagi aku aku rasa badan aku nie mmg jenis susu so so je..dah tahu macam tu aku kena rajin pun..Kadang 10oz pun penah dapat..Selalu Kat opis pagi dalam jam 10.30-11 aku pum sekali 3-4 aku pum lagi sekali..tengahari dalam kol 12 aku gi taska susukan Ummar..Alhamdulillah taska dalam opis je..

Ini stok susu yang ada kat deep freezer umah ibu..Separuh yang bulan 8 dah guna
Gamabr ni ditujukan kepada kawan-kawan supaya jadi perangsang tok buay stok..

Selalu kalau aku mula pum aku akan laras kepada yg paling slow..bila rasa susu dah nak kuar tu naikkan lagi..pastu pump macam biasa..Alamak aku rasa aku tak reti la nak buat review nie..tapi bagi aku Spectra 3 memang bagus..nak lagi bagus gunakan double pumping..boleh pum dengan cepat..Boleh havy duty..Tu la serba sedikit review kalau ada soalan komen la nanti insya Allah aku jawap..

Untuk Set aku aku beli kat http://www.enjoybreastfeeding.com tapi bagi aku set amazingmom nie tak sesuai dengan pum nie..sape nak beli Spectra 3 tp boleh beli beg lain kot..tu je la..tapi Enjoybreastfeeding memang terbaik..beli online pun best je..

k.caw cendol..

6 comments:

NoEn said...

owh..rindunya nak buat stock (ToT)

Azian & Zaini said...

spectra 3 mmg best, nak buat power pumping tengah mlm pun senang...hehehe

Mama Lynd said...

Sya guna specktra 3 dari anak sy y oertama. Memang tahan..

Anonymous said...

kalau rosak atau nk servis cmne kalau beli online!

Yaati Nor said...

Pn Anon,
Kalau rosak atau nak servis tetap kena servis kat pengedar tunggalnya kat subang tu..klu jauh pos je ke sana..

anis said...

Salam..kak..camne nak banyakkan susu..saya penggune spectra 3 dah 3 bulan..perah ikut masa..kul8,10,12,2,4,6..tapi susu tetap x meriah..sekali perah dapat 40ml 40ml utk sebelah sebelah..