Followers

Thursday, October 4, 2012

Kad kredit

As Salam..Hai semua...mari dekat...mari dekat...

Aku perlu ke kad kreadit..korang guna ke kad kreadit..




sebab apa aku buat entri ne..tadi orang UOB Bank Call offer aku Platinum kad..Sebab dia kata rekod aku cantik bayar duit rumah..aku rasa macam nak tapi boleh ke aku kawal diri kalau ada kad kredit..

Bila kad kredit diperlukan :

Bila aku nak beli barang dapur dan barang anak-anak sebab benda2 tu semua En Asben yang beli..

Dulu En asben offer jadi supplemantary kad dia..dulu tak nak tapi sekarang mungkin perlu kot..tapi kalau aku bayar sendiri aku tak nak.hahahaha...tak cukup duit rasanya nak guna kad kredit..

aku tak nak jadikan kad kredit tu sebagai alternatif waktu tak de duit..no..no..no..tapi aku ni bukan jenis shopping pun..Tapi En Asben kata aku nie boros..camno tu?

Korang macam mana yek guna ke kad kredit..untuk apa ye?

k.caw cendol..
(makan cendol dgn rojak mamak sedap gak nie..hihihih)

6 comments:

Azian & Zaini said...

wah....nak guna kredit card dah ke? hehehe...

yan tak sanggup nak guna sebab takut nanti jadi lagi boros, memang boleh guna kad kredit masa kecemasan tapi kalau salah sorang dah ada lebih baik tak payah. ni pada yan la kan :)

Imaan09 said...

yaati, klu xde keperluan, xperlu laa kamu menjerumuskan diri kamu.. mmg laa bank suka call sbb mereka hanya akan offer kepada mereka2 y tabiat perbelanjaannya teratur (mereka tgk history payment hutang itu ini....lea dah 'terjerat' rasa mcm "bila laaaa nk abes pakai bayar kad kredit ni"..time pakai dulu xde lak rasa gtu..haha

nur said...

akak memang guna credit card... senang bila kena outstation especially utk booking hotel. selalu juga guna utk isi minyak dan shopping!

tapi biasanya akak akan pastikan semua bill dibayar sekaligus, bukan bayar sikit2. dalam masa yang sama, boleh juga kumpul mata untuk redeem hadiah :)

NoEn said...

tepuk dada tanya selera...hehe

sy xguna kad credit sbb husband dh ad..cukup la satu kn...itu pun letak limit credit sikit jer

Anonymous said...

jika ada keperluan mendesak bolehler apply..tapi sebaik-baiknya..tak payahlah..then kena ingat..setiap tahun kena bayar caj perkhidmatan lagi..bukannya free2 jer....sebab kad kredit ni boleh sebabkan orang jatuh bankrup kalau x pandai mengurus....berhati2 ya... ikhlas KD

Mama Lynd said...

Klu kita keje just normal means xder out station or g oversea rsanya tak perlu la kredit card. sbb y msa nk byar tu lemah jantung sesak nafas tu..