Followers

Wednesday, April 18, 2012

Kopi dan Diri aku.

As Salam..Hai semua...mari dekat...mari dekat...

Hari nie nak cerita pasal kopi. Aku Amat la suka minum kopi. Tak kira la kopi Kg ke Nescafe ke. Tapi sekarang aku ngandung, jadi aku terpaksa hadkan 1 hari sekali sahaja pengambilan nescafe dalam badan aku ni.
Orang kata tak elok minum nescafe time ngandung. Tapi Insya Allah kalau minum sehari sekali xde pape kot. Kalau minum 5 cawan tiap-tiap hari ye la tak elok kot.heheheh. Aku cuba kurangkan hanya ambil 1cawan je sehari sebab kalau tak minum nanti kehidupan harian aku macam ada sesuatu yang tak cukup..kritikakan aku ni. Ini sama juga dengan En Asben. kalau tak dapat sehari memang macam lemau je pekerjaan pada hari tu.
Untuk EN Asben aku dah hidangkan kopi tongkat ali sebelum gi kerja, aku minum susu atau nesvita. nescafe minum kat opis masa sarapan kat kafe.

Sebab apa aku cerita pasal kopi hari ni?sebab aku akan meninggalkan dia dalam beberapa bulan je lagi. Aku nak kena bersedia mental dan fizikal xminum nescafe /kopi lepas aku besalin nanti. En Asben pun dah warning dah nie. Waduh..waduhh..semua ini untuk persiap untuk menyusukan baby nanti. Dan menjaga kualiti dan kuantiti susu badan aku nanti.. Waaaaa!!!!

Tapi demi anak insya Allah aku buat. Tapi abg, lepas pantang seminggu sekali boleh la kot yek..hehehehehe..
Apa-apa pun aku kena kuat dengan godaan itu..huhuhuhuhu

Korang tengok yek apa ada kat umah aku, macam mana aku nak tahan. Benda En Asben dapat free je masa dia gi Dinner dengan Giant Hypermarket. En Asben adalah supplier bagi barang kebersihan rumah untuk supermaket dan Hypermarket kat Malaysia..Berbaloi En Asben gi Dinner ni..

Benda nie juga En Asben becita-cita nak beli masa dia baru keluar. Tapi aku kata tak payah. Kecik, terberbaloi tp aku rasa harga dia RM300++ tak silap kat Tesco. Rezeki Allah beri kami dapat free..


Mempersembahkan!!!!!!


























Necafe Dolce Gusto.


Baru bape kali dapat minum Cappucino dia. En Asben tak bagi minum dia kata kopi dia pekat sangat untuk ibu ngandung nie. Sedih kita tau tak dapat minum kopi..huhuhuhuh. Ari tu dapat la minum Mocha yang sample tu..Sedap Lazat sangat!!!

Abang, nanti beli lagi Mocha..hehehe untuk den ni..

k. Caw cendol Pulut.

2 comments:

coffee said...

I stop drinking coffee since I know I am pregnant. I am 36 weeks pregnant now. I did the same for my first pregnancy. and I had to endure the crave till I stop breastfeeding. It is indeed a painful experience...lol...

Yaati Nor said...

saya belum betul2 kuat nak berhenti kopi..but i will try..huhuhuhu