Followers

Tuesday, October 19, 2010

kaki zahra melecur kena sambal panas

mode sedih semasa memnulis entri ini.malam semalam sedang asyik nak masak sambal sotong..tetiba eh banyak pulak sambal nie..kurangkan la sket taruk dalam mangkuk. pastu aku letak la tepi table top tu.tepi sangat.memang tu kecuaian aku sebab taruk tepi sangat.

tiba masa aku nak taruk sotong dalam kuali, sepantas kilat zahra menyambar sambal mangkuk yang ada sambal panas tu..akibatnya sambal tu jatuh atas kaki dia.aku tak tahu la apa jadi kat sambal sotong dalam kuali tu..abih kaki kanan dia dari separuh kaki sampai ke semua jari jemari kaki dia kena sambal tu..dengan panik aku basuh kaki dia dengan air paip 7 aku letak ubat gigi (tak sepatutnya pun) tp panik punye pasal...time tu jugak azan magrib berkumandang..tak henti2 dia nangis.aku sms je En Hubby kata ada emergency zahra kena sambal panas. akibatnya aku kena marah berbakul2...

memang aku cuai..kecuaian membawa padah kepada zahra..nape sambal tu tak jatuh kat kaki aku je...sian zahra sakit nangis2 di sampai tertido sambil tunggu En Hubby balik keje nak bwk gi hospital..klu kena kat kaki aku tak de la anak sakit..mungkin kulit aku tak melecur mcm kulit zahra..Ya Allah ko ampunkan la aku kerana kecuaian ini anak aku sakit..semoga dengan kejadian ini ada hikmah yang baik disebaliknya. Amin.

pagi ni aku amik timeoff. malam tadi doktor emergency tu refer kat General Surgeon..Isnin depan kena lagi buat follow up. Pagi tadi jumpe doktor zahra relax je siap nak jalan2 lagi..dalam situasi ni aku rasa aku yang bersalah dan amat down skali jiwa aku..

8 comments:

mummy_ayu said...

normal la tu..bila apa apa jadi kat anak anak, kita mesti salahkan diri kita..mcm cuai je..
apa pun harap tak de yg serius & get well soon..ok zahra!!

Yaati Nor said...

tu la..harap tak serius la kaki dia..

umialya said...

Ciannya zahra..

akak penah anak ke 3 masa mula2 belajar berjalan, dia sambar air teh panas atas meja, habis melecur seluruh badannya termasuk muka.

Bila sembuh, akak belikan krim vit.E di farmasi, sapu. Alhamdulillah, hilang parutnya..

ibudhani said...

hope zahra x de yg serius n cpt baik... n hope yaati pn dh xdown ye...

qasehadam @ nurul said...

erkk..sian naseb cepatkan..pedas sgt ke sambalnye tu guna cili padi ke habis pijarr ye kakinye..pasni kene hati2 kan..

Yaati Nor said...

umialya : saya isnin nie kena jumpe pakar lg tgk kaki zahra tu..
ibudhani: saya pun harap seput sembuh dan xde jangkita.
kak nurul : sambal tu pedas satu hal tp paling pedih sebab sambal tu masih panas mengelegak lg..melecur kak nurul..saya dah serik nak masak..dan pasni confirm kena hari2..

Jiey^Mien said...

Adoii la..
Siyan plak kat zahra....
Dont take it too hard on yourself tau..
Get well soon Zahra!

Yaati Nor said...

tu la saya cuba kuatkan diri ini