Followers

Monday, June 18, 2012

38 weeks

As Salam..Hai semua...mari dekat...mari dekat...

Lagi beberapa hari lagi je due date untuk baby dalam kandungan aku nie akan kuarkeluar. 20/6/2012 ada cek up dengan Doktor Raja, Hospital Columbia Puchong..Huhuhuhu kena gi sendiri, anta Zahra Taska dulu..nanti petang babah amik kakak kat school..En Asben busy bos dia dari Germany datang, so dia kena jalankan tanggungjawap dia melayan bos dia kat opis dia..heemmm..Apa nak dikata..Tapi baby, baby kena tahu ibu dengan babah, kakak zahra semua sayang baby..Tak sabar nak tunggu baby kelluar melihat dunia..hihihih

Barut baby yang ibu nak jahit dah siap dah 4 helai, kain bedung lagi 1 je nak jahit..Malam tadi sempat siapkan baby punye bantal 2 bijik tu, siap jahit je isi malam nie kita kejakan...Tapi kakak zahra pulak nak menakluk bantal baby..kakak zahra nak bagi bantal Pooh yg dah banyak petak tu kat baby, dia nak pulak bantal baby yang baru ni..hey la macam mana tah nak adjust nie..huhuhuh

Hari nie aku puasa. Insya Allah kalau berjaya lagi sehari je lagi nak ganti..Ini la akibatnya tak ganti puasa awal-awal..kepada sesiapa yang rasa-rasa nak ngandung tu..Tolong la ganti puasa secepat mungkin. Aku ni akibat tangguh-tangguhkan ganti puasa.sampai dah sarat tak abis ganti puasa lagi..huhuhuhu

Lauk untuk berbuka aku dah siap masak dah..hahahah tapaw je beli kat kantin..Siap beli pulut kuning nak makan dengan durian..balik nie singgah tepi jalan beli durian..Haven dapat makan durian.. semalam dapat makan durian tapi tak puas..Durian hasil kebun ayah aku sepokok je pon..hahahahboleh la rasa2kan.. En Asben dah mula suka makan durian Kg..tapi akutak bagi mkan bayak sebab dia dah mula menunjukkan tanda tak sihat.Selsema berjangkit dengan aku..batuk..dia dah standby dah mkan semua ubat..Sebab nak entertain bos dia..Bos datang jauh2 nak curah Ilmu kalau en asben sakit tak best la dia kata..hahha

aku pun rasa xbape sihat..selsema ada tapi so so je tapi kepala dah mula berat dahh..dengan due dah dekat dengan badan selsema tak best betul la..aku klu selsama lambat sikit nak deman ke apa, nak banding dengan en asben..Baby so far aktif..

k.la.caw cendoll..

1 comment:

nur said...

sehari jer lagi, lepas ni dah boleh raya :)
semoga semuanya dipermudahkan,amin!