Followers

Tuesday, May 31, 2011

Crochet@Mengait

As Salam..Hai semua...mari dekat...mari dekat...

ini al-kisah hobi baru aku..En suami kata : yaati nie macam2 la hobi..

sekarang yaati dah buktikan hobi yaati crochet yang belaja dari internet dah BERJAYA..
cubaan aku mengait buat bunga hari tu tak jadi...hampa..belaja dari internet je...
aku cuba buat amigurumi (crochet jepun) buat rabbit..jadi kot..tapi mslhnya aku tak reti nak cantumkan dia..hehehehe..maklum la kan belaja sendiri..mgkn malam nie nak tgk Youtube macam mana nak sambungkan amigurumi tu...

cite ke-2 pasal bunga..Thank kak zaita.. sebab buat demo macam mana nak buat bunga depan saya kat tempat saya ari tu..lepas akak buat saya buat pulak..Alhamdulillah dah jadi dah bunga tu..cantik di hatiku..

gambar tetap tak boleh nak muat naik..sebab masalh teknik PD den nie tak boleh pulak baca camera den..kena cari kad reader baru boleh muatnaik gambar kot..

saya bila banyak gambar tak boleh muat naik..agak lemau nak buat entri..tapi yang nie gagahkan jugak..malam tadi dekat2 kol 1 pg tido sebab try lagi buat bunga tu...

happy sangat dah pandai buat crochet..klu tekun macam nie belaja bahasa English ke Jepun ke kan bagus..hehehehe..

kesimpulannya : nak seribu daya tak nak bedalih2 la...

k.caw cendol...

3 comments:

azian said...

salam kenal...
heheh...mcm aje elly mazlin...tp make up aje tuh...heheheh

bestnya g bukit fraser...sy tak pernah sampai lg...huhuhu

ibunaznoy said...

bestnya blaja crochet dr internet je?nnt nk try gak la..sure jenis 'cepat tangkap' ni ibu zahraa ye..

Yaati Nor said...

hehehe..nak buat sangat kot..dah lama dah nak try buat..Bulan mei nie yang bersungguh buat sampai jadi..