Followers

Wednesday, November 25, 2015

TB: Renovation Progress - 21/11/2015

As salam semua..hai..mari dekat..mari dekat..

 gambar diatas gambar dari luar kereta, gi beli lampu kat house of ligting.. kejadian 21/11/2015


ni separuh lampu..separuh lagi kat bonet..total semua RM2,300.00 Beza RM2k harga dengan barang yang kami survey kat kedai Lim Putra Hight.

so, siapa2 tengah renovate rumah gi la House of Lighting.

Untuk dapur & hud boleh la ke Living Depot Puchong Utama, berdekatan Aeon Big Puchong Utama. Untuk dapur dan Hud Jenama Rubine kami dapat harga RM1,900.00

Kami beli juga oven, saya tak mengalah oven yang 7liter nak2 tu..heheh klu tak buat bakar2 mmg kena amuk je den dengan En Asben.hehhehe..

Microwave built-in lupa nak deal dengan kontraktor..melepas la aku..mungkin Microware beli yg kecik je..letak kat sarang KC..

Family Hall padangan dari luar..di Rooftop. Kiri bilik anak2 kanan Master bad room.
Tangga luar nak turun/ naik rooftop.

Diatas rooftop ni ada "Laundry area' impian aku..
tak tahu nak deco mcm mn sbb open area. Nnt pasang awning kat sini..

tambah master badroom..

Masterbad room
ruang tamu
Dari Pation. Rumah In-Law.Atas tu gazebo utk lepak2 dan BBQ ke..nak tanam pokok pon atas tu..
Master badroom
Ini progress plaster celling..agak lambat..Sub kont elektrik pon masuk lambat. 

Harapan kami pertengahan bulan 12 nak masuk pindah. tapi yg lagi best rumah sekarang 1 hape xkemas lagi..sibuk dengan renovate ni..huhuhu..

target :
1. masuk rumah sblm zahra dengan ummar mula sekolah.

k. caw cendol!!

3 comments:

AMIIZAA said...

tak sabar nak tgk keseluruhan...:)

Yaati Nor said...

hhihihi sabar kak mieza..saya ni jenis tak pandai deco..dan xbape rapi..kemas blh rapi tak repi..tu yg pening nak duduk rumah besar tu..hihihi

TukangKebun said...

Tak sabar juga nak tengok bila dah siap