Followers

Monday, May 28, 2012

Persiapan barang baby

As Salam..Hai semua...mari dekat...mari dekat...

Kain-kain kat bawah ni, aku beli untuk buat barut biasa dan barut layar. Aku guna kain flennal, semeter RM6.50, boleh cari kat nagoya & tewah. Kat kamdar tak pasti ada ke tak.

Tutorial barut layar aku ambil di link ni : http://azimadiyshop.blogspot.com/2009/12/cara-jahit-barut.html
kain ni aku beli 2 meter : 1 meter buat bedung baby, 1 meter lagi dapat buat 4 barut biasa 2 lapis, 4 barut layar selapis.
ini barut layar yang selapis tu, nanti bahagian dalam dia aku guna kain kosong.

kain biru bunga ni aku nak buat bedung, kain yang bulan awan tu buat cover toto zahra, salin kulit. jenuh nak jahit toto tu kasi salin kulit..

ini barut biasa, barut nie besar dan panjang ikut saiz aku..hehhehehe

nanti dah siap..kta up lagi gambar-gambarnya..yang ni hampir siap..

Wishlist nak siapkan Crochet Set tok baby tak kesampaian lagi..Pening juga nak kait topi baby..huhuhu..

k. caw cendol..

4 comments:

nur said...

semangat mama jahit untuk baby.. amik tempahan tak?

Yaati Nor said...

hehe tempahan..skrg nie tgh sarat..klu ada permintaan blh je saya tlg buatkan..tp saya jahit bukan la profesional, pakai sendiri-sendiri, adik beradik boleh la..

NoEn said...

wah prepare sakan untuk baby baru yer..semoga semuanya selamat ;)

Yaati Nor said...

terima kasih.xde la sakan sgt persiapannya..biasa2 je dah rs mcm last minit dah nie buat kej..hehehe